Szarvascomb barna mártásban

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 60 dkg szarvashús
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl tejföl
  • víz
  • ecet
  • tisztított karikára vágott vegyes zöldség
  • hagyma
  • egész bors

Elkészítés

Mielőtt elkészítenénk a szarvast, bepácoljuk 1-2 napig. Megfőzzük a páclevet, majd ráöntjük a húsra. Hagyjuk 1-2 napot állni. Közben naponta egyszer-kétszer megforgatjuk. Kivesszük a pácléből, és füstöltszalonna- és császárszalonna szeletekkel megtűzdeljük, majd előmelegített sütőben sütjük, saját levével locsolgatva. Ha az egyik fele megpirult, megfordítjuk. Ha zsírjáig lesül, de még nem puha, időnként kevés páclével locsolgatjuk. Ha a hús még nem sült meg teljesen, csak félig, adjuk a páclében lévő zöldségeket a hús mellé. A visszamaradt zsírban kevés cukrot pirítunk, megszórjuk liszttel, felengedjük páclével, majd tejföllel. A kész mártást szitán átpasszírozzuk, hozzáadunk ízlés szerint citomlevet, sót. Ebben a mártásban hagyjuk párolódni a húst rövid ideig. Tálaláskor a mártást kevés friss tejföllel elkeverjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.